Cykelsti og cykeltur

I Strandelhjørn er der en rigtig fin cykelsti, der går forbi Galsted og er 10 km lang. Cykelstien bliver kaldt “Æ Kleinbahn”.
Navnet “Æ Kleinbahn” er opstået af den jernbane, der har kørt på ruten mellem Strandelhjørn og Galsted. Banen var oprindeligt anlagt af tyskerne fra 1898 og fremad. Indtil 1920 og genforeningen, var det officielle navn “Die Klein Bahnen des Kreises Hadersleben”. Strandelhjørn-delen er indviet i 1904 og nedlagt i marts 1939.

Nu er stien blevet genoprettet, og der er blevet lavet nye broer.
Den nye bro genskaber en historie men skaber først og fremmest meget store muligheder for fremtiden. Broen skal være med til at sørge for udvikling her i vort område og ikke afvikling.
Den nye sti skaber en ny infrastruktur for alle der er villige til at tage cyklen men i en tid hvor kollektivtrafik snart er en ukendt enhed herude er det nok heller ikke så ringe endda.
Nu vil vi og vore børn kunne cykle til Bevtoft, Agerskov og Toftlund på små mindre befærdede veje eller direkte på cykelstier og den anden vej til Rugbjerg, Damgård, Kopsholt Rødekro eller andre destinationer. Skoler, idrætsfaciliteter, indkøbsmuligheder, golfbaner m. m. vil nu kunne nås på cykel.

Visionen er at give beboere og turisme mulighed for at komme ud og se Strandelhjørn og omegns smukke naturomgivelser og dyreliv.

Udbygning af et godt stisystem for såvel cyklende som for gående, vil være med til at hæve livskvaliteten i et landsbysamfund som Strandelhjørn samt tiltrække turister.

I Strandelhjørn benytter vi ofte cykelstien, men især i foråret hvor vi samles og tager en tur rundt sammen. Bagefter mødes vi til varme hveder og hygge.